Vārda dienas svin:   |

facebook Twitter draugiem google youtube

Viegla un svaiga kūku recepte vasaras sezonai

Vasara pie mums šogad nāk pamazām, taču nupat jau arī svaigo ogu sezona ir sākusies. Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar tikko novāktām un dabiskām sastāvdaļām. Kūkas ir lielisks veids, kā svinēt dzīvi ne tikai svētku dienās, bet arī laiskās svētdienās.

Sadarbībā ar AS «Dobeles dzirnavnieks» un bloga Anna Panna autori Annu Birmani – trīs vasarīgas receptes, kurās noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.

Apgrieztā zemeņu kūka

  • 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 170 g cukura
  • 1 ola
  • 150 g paniņu
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
  • 160 g miltu
  • 5g cepamā pulvera (3/4 tējk.)
  • 50 g baltās šokolādes
  • 200 g zemeņu
  • Pūdercukurs dekorēšanai

1) Sakarsējiet krāsni līdz 185 grādiem. 20 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru un maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.

2) Lielā bļodā sakuliet sviestu kopā ar cukuru. Maisiet ar mikseri, līdz izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievienojiet olu un turpiniet putot vēl 2 minūtes. Pielejiet vaniļu un iemaisiet. Tad trīs daļās pievienojiet paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Sakapājiet balto šokolādi, pievienojiet un samaisiet.

3) Formas apakšu noklājiet ar sagrieztām zemenēm (100 g). Gatavo mīklu lejiet pannā pa virsu ogām. Cepiet krāsnī 25-30 minūtes, līdz, iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs. Pēc cepšanas vismaz 30 minūtes ļaujiet kūkai atdzist. Apgrieziet to. Pasniedziet pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām zemenēm.

Citronu rulete

Pamatnei

  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • 80 g kviešu miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 2 citronu miziņas
  • 1 ēd.k. silta ūdens

Krēmam

  • 250 g «mascarpone» krēma
  • 125 g saldā krējuma
  • 60 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g ogu pēc izvēles

1) Krāsni sakarsējiet līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklājiet ar cepamo papīru.

2) Lielā bļodā putojiet olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijājiet miltus, sāli, un tad iecilājiet tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievienojiet ūdeni, iemaisiet un lejiet mīklu uz cepamās paplātes.

3) Cepiet krāsnī 10-12 minūtes. Pēc izņemšanas ļaujiet atdzist. Tikmēr pagatavojiet krēmu. Bļodā lieciet «mascarpone» krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputojiet visu. Pievienojiet saldo krējumu un putojiet vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis.

4) Gatavo biskvītu noņemiet no papīra. Uz tā smērējiet krēmu un lieciet ogas. Rullējiet biskvītu ruletē. Dekorējiet ar svaigām ogām un krēmu, ja tas palicis pāri.

(Visited 15 times, 1 visits today)
(Visited 15 times, 1 visits today)

Atstāt komentāru

Your email address will not be published. Required fields are marked *